Loviseberg Herrgård

Loviseberg Herrgård är ett levande jordbruk med inriktning på självhushållning. Omtanken om miljön och vårt kulturarv ligger ägarna varmt om hjärtat och genomsyrar det mesta de tar sig för på gården.
Loviseberg Herrgård är ett levande jordbruk med inriktning på självhushållning. Omtanken om miljön och vårt kulturarv ligger ägarna varmt om hjärtat och genomsyrar det mesta de tar sig för på gården. Välkommen hit för att ta del av deras värld.

Gården, som är från sjuttonhundratalets slut, ligger vackert belägen i Loviseberg strax söder om Sörby i Hagfors Kommun. Här bedriver de sitt småskaliga jordbruk med huvudsyfte att producera deras egen mat i så stor omfattning som möjligt. Det överskott som produceras används som bas i restaurangen och säljs även till besökare och andra i närområdet.

Odlingarna
Loviseberg Herrgårds odlingar består av frilandsodling av sallad, lök, rotfrukter, kålväxter, bönor, kryddor, potatis m.m. samt tomater, gurka och chili som odlas i växthuset. Förutom att utgöra basen i restaurangverksamheten förädlas också en del av grönsakerna till produkter som ketchup, sweetchilisås, gurkmix, m.m.

Hästarna
I arbetet med odlingen har de ofta hjälp av sina arbetshästar som ni, om ni har tur, kan få se i arbete vid besöket. Det går även bra att boka visning av dessa arbeten om man är intresserad. Hästarna är av raserna Ardenner och Norsk fjordhäst.

Djuren
På gården kan ni också passa på att hälsa på Loviseberg Herrgårds får, ankor och höns. Har gården gott om ägg säljs även dessa till besökare, liksom skinn och ullprodukter från fåren. Hälsar ni på hos fåren får ni också möjligheten att se våra restaurerade betesmarker som visar hur en stor del av bygdens jordbrukslandskap kan ha tett sig på den tiden som de småskaliga jordbruken fanns kvar.

Gårdscafeét
Varje söndag under sommarsäsongen hålls gårdscafét öppet mellan 11.00 och 17.00. Här kan du ta del av deras kakbord med hembakta traditionella småkakor bakade med svenskt smör och mycket kärlek. Välj dina favoriter och njut dem sen i trädgården tillsammans med en kanna kaffe i gammaldags kaffeservis.

Restaurangen
På gården driver Loviseberg Herrgård också en restaurang där de serverar mat som, i så stor utsträckning som möjligt, baseras på grönsaker från sina odlingar. Grönsakerna kompletteras, i mån av tillgång, med ostar, älgkött, nötkött och fisk från trakten. De försöker så gott det går att handla lokalt och använder i övrigt svenska mejeriprodukter och svenskt kött. Information om aktuell meny och öppettider finner ni på deras hemsida. Loviseberg Herrgård tar även emot bokade sällskap mellan 15-30 personer och utför cateringuppdrag.Om Loviseberg Herrgård
För aktuell information om öppettider och eventuella avvikelser är ni välkomna att kika in på hemsidan www.lovisebergherrgard.se. Ni finner oss också på Facebook eller Instagram sida @lovisebergherrgard

Postadress är Loviseberg Herrgård, 683 94 Lakene

För bokningar når ni ägarna via mail på lovisebergherrgard@gmail.com eller via telefon 070-69 724 18
Öppettider
INFO
Plats
Restaurangen - Öppettiderna under perioden 8/7 till 8/8 kommer att vara torsdagar, fredagar och lördagar 16.00-20.00. Öppettiderna kan variera lite så kolla kalendern på https://www.lovisebergherrgard.se/ för säkerhets skull.
Cafeét har öppet söndagar 11.00-17.00
Namn
Loviseberg Herrgård
Adress
Loviseberg Herrgård
683 94 Lakene
Kommun: Hagfors
Tillbaka
Lakene
Besök hemsida
Cafe
Djur
Restaurang